ATHENA

By tzwaanswijk, 13 april 2015

Een consortium van universiteiten, onderzoeksinstituten en verenigingen willen gezamenlijk een database aanbieden met informatie over soorten flora en fauna in een breed perspectief. De mens-natuur relatie wordt hierin ook in historisch perspectief betrokken en de raakvlakken tussen disciplines over soorten, ecosystemen, geschreven historie in kranten maar ook in kunst en cultuur moet onderzoekers een brede scope bieden bij historisch onderzoek.

De samenwerkingsvorm heeft de naam (en afkorting) ATHENA gekregen, dat, naast de godin van wijsheid, wetenschap en schone kunsten, de latijnse naam is van een soort steenuil, welke de inspiratie was voor het ontwikkelde beeldmerk. Naast het ontwerp van de website werd ook een korte introductiefilm geanimeerd die in kort bestek de doelstelling van ATHENA illustreert.

De projectsite athena-research.org richt zich op informatievoorziening voor ge├»nteresseerde partners en financiers, en bevat ook een ‘klik-demo‘ die toont hoe de toegang tot de data in een later stadium ontwikkeld zou kunnen worden.

Uit de animatie (in samenwerking met Xander Wiersma):

athena-film-7

athena-film-4

athena-film-1

Meer informatie: athena-research.org

 
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail